Jeste li znali da Japanci sipaju brašno u wc šolju? Kad čujete koji problem reše, i vi ćete to uraditi

Vesti 30.05.2024 19:26 0

Mnogi misle da će mirišljavi gelovi i slični proizvodi sačuvati toalet čistim, ali nije tako. Mi imamo odlično rešenje.

šolja

Shutterstock

Nikome nije ribanje kupatila omiljena aktivnost. Najmanje popularno je čišćenje wc šolje. Ali postoji trik koji su smislili Japanci koji će taj posao olakšati. Sve što vam treba je brašno.

Čišćenje wc šolje brašnom

Brašno će pomoći da se rešite kamenca, prljavštine, buđi i bakterija iz toaleta. Za čišćenje šolje možete koristiti bilo koje brašno, recimo, neko koje vam je dugo stajalo otvoreno. Brašno sipajte u wc šolju tako što ćete ga posuti po celoj unutrašnjosti. Zatim pripremite ovu mešavinu: u jedan litar vode dodajte 3 kašičice limunske kiseline i dobro promešajte. Preko brašna poprskajte pripremljenu tečnost. Ostavite da deluje nekoliko sati, najbolje preko noći. Sledećeg dana samo pustite vodu i šolja će zablistati. Brašno je abrazivno i zajedno s limunskom kiselinom će se pobrinuti za uklanjanje prljavštine, ali i kamenca i buđi.

Sprečite stvaranje kamenca

Ako imate problem s tvrdom vodom u kući, pa vam se kamenac stvori u kupatilu za nekoliko dana, sprečite taj problem tako što ćete svaki dan posuti brašnom unutrašnju stranu wc šolje. Ako uveče wc šolju pospete brašnom i četkom utrljate po zidovima šolje, kamenac se neće taložiti. Na isti način možete brašnom da oribate lavabo, kadu, tuš kabinu, sudopru, česme u kupatilu i kuhinji.

Bonus video:

 

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading