Barbara je pokazala kako: Mašina za veš ima skriveni deo koji treba čistiti na 3 meseca, jer će bolje da pere

Vesti 27.05.2024 14:30 0

Pokazala je kako treba da se očisti deo mašine za veš koji je veoma važan za njen rad.

mašina za veš

Shutterstock

Mašina za veš nije večna, ali vek trajanja može da joj se produži ako se pravilno održava. Između ostalog, treba na 3-4 meseca očistiti jedan deo koji je neophodan za pravilan rad mašine.

Izvadite filter i ispustite vodu

Barbara na Instagramu deli razne savete o čišćenju i održavanje kuće, pa je pokazala kako očistiti skriveni deo mašine za veš i produžiti joj životni vek. To je filter. Savetovala je da se filter čisti na svakih nekoliko meseci.

"Ako ne znate gde je filter, možete biti u nevolji jer ga treba čistiti do četiri puta godišnje", rekla je Barbara u videu, a zatim je pokazala kako da se filter izvadi i temeljno očisti. "Moj se nalazi u prednjem delu mašine. Samo ću otvoriti ova mala vrata i tu je filter. Imam peškir i posudu", rekla je. Dok je Barbara uklanjala filter, voda je potekla iz mašine, ali je ona podmetnula posudu. "Nakon ispiranja filtera u toploj vodi proverite ima li u mašini nekih stvari, poput čarapa i gaća."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babs (@brunchwithbabs)

 

Kako se čisti filter mašine

Na krpu je stavila malo belog sirćeta. "Prebrišite ovim deo mašine gde stoji filter jer je verovatno jako prljav. Kada se osuši, filter vratite u mašinu. Sada nećete morati da brinete o tome nekoliko meseci. Čišćenje je trajalo oko pet minuta, ali zaista je produžilo vek trajanja mašine, a vi ćete imati bolje opran veš", rekla je Barbara. Zatim je pokazala da treba obrisati gumu oko vrata mašine, kao i unutrašnju stranu vrata, odnosno stakla.

Komentari (0)
Loading