Kako očistiti žute fleke od znoja: Nestaće za nekoliko minuta uz pomoć 1 sastojka iz kuhinje

Vesti 26.05.2024 18:01 0

U letnjem periodu se često javljaju na odeći žute fleke koje nastaju kombinacijom znoja i dezodoransa.

žena

Shutterstock

Žute fleke na beloj odeći najčešće se javljaju ispod pazuha i oko vrata, posebno kod ljudi koji se mnogo znoje. Nekada ne mogu da se uklone običnim pranjem odeće u mašini, pa je potrebno dodatno ih tretirati. Postoje prirodna sredstva koja sigurno imate u kući, a pomoći će vam da se lako rešite žutih fleka od znoja sa bele odeće.

Soda bikarbona

Sodu bikarbonu pomešajte sa vodom da dobijete gustu pastu. U tankom sloju pastu nanesite na žute fleke i ostavite da odstoji jedan sat. Posle toga, odeću operite u veš mašini.

Upotrebite aspirin

Izmrvite 2 tablete aspirina i pomešajte sa šoljicom tople vode, pa tom mešavinom natopite žute fleke i ostavite da stoje 3 sata. Zatim operite odeću na uobičajen način.

žena

Shutterstock

 

Napravite pastu od soli

Pomešajte so sa malo tople vode tek da se istopi. Mešavinu natapkajte na mrlje da ih potpuno prekrije i odmah ubacite odeću u veš mašinu, na pranje.

Upotrebite belo sirće

Alkoholno ili belo sirće, nanesite direktno na žute fleke na odeći. Natopite fleke i ostavite da sirće deluje nekoliko minuta, pa isperite vodom. Zatim odeću operite na uobičajen način.

 

Komentari (0)
Loading