Trik je čula od sestre iz Nemačke: Mira je stavila toalet papir u ormar i rešila problem koji mnoge muči

Vesti 20.05.2024 16:43 0

Mira je čula za ovaj način rešavanja problema od sestre, isprobala ga je i prosto je oduševljena.

žena

Shutterstock

Niko ne voli da oseti neprijatan miris kada otvori svoj ormar da izabere odeću koju će obući tog dana. Mirise izazivaju bakterije koje nastaju u toplim i vlažnim prostorijama.

Zašto nastaje neprijatan miris

Karakterističan miris ustajalosti odeća može da dobije ako dugo stoji mokra u mašini, ako se vlažna stavi u ormar ili se dugo suši u prostoriji s lošom ventilacijom.  Jedan od razloga stvaranja neprijatnog mirisa u ormaru je i taj što u njemu nema dovoljnog protoka vazduha i vremenom se pojavljuje taj problem.

PAPIR

Shutterstock

 

Kako ga ukloniti?

Pre nego što pomislite da je ovaj način neutralisanja neprijatnog mirisa besmislen, isprobajte ga. Mira iz Niša nam je ispričala da je to čula od sestre koja radi u Nemačkoj. Njoj veruje, pa je odmah to primenila i oduševila se rezultatom. Stavite rolnu mirišljavog toalet papira u ormar sa odećom i dobićete isti efekat kao da ste stavili osveživač za ormar, a pritom ćete uštedeti mnogo para. Rolnu je najbolje staviti na policu, na kojoj držite odeću koju retko nosite.

Napravite ga sami

Ako vam se ne sviđa miris parfimisanog toalet papira ili vam je skup, možete ga napraviti sami. Uzmite običan toalet papir i napsrkajte ga sa nekoliko kapi eteričnog ulja koje vam se dopada. Stavite ga u ormar. Mirisaće vam i ormar i odeća.

Komentari (0)
Loading