Ovo vam tera novac iz kuće: Mnogi Srbi drže jedan predmet na stolu, nisu ni svesni da zbog toga nemaju para

Vesti 14.05.2024 12:52 0

U mnogim našim kućama se na stolu nalazi predmet koji, prema feng šui filozofiji, odvlači novac.

sto

Shutterstock

Jedan predmet koji mnoge žene stavljaju na sto prosto tera novac iz kuće, a da ljudi nisu ni svesni toga. To je staklo preko celog trpezarijskog stola ili preko stočića za kafu u dnevnoj sobi, koje se stavlja da bi se zaštitio sto od oštećenja i duže trajao.

Nije dobra navika

Navika stavljanja stakla na sto potiče još iz stare Jugoslavije, jer su domaćice verovale da staklo štiti površinu stola i da će zbog toga nameštaj duže trajati. A tako je i bilo. Nameštaj se nije menjao više 20 godina.

Međutim, feng šui stručnjaci nisu saglasni sa tim našim običajem. Oni veruju da stvari u kući treba često menjati, kako bi sveža energija cirkulisala kroz kuću. Posebno treba stare stvari, odnosno nameštaj, zameniti novim posle određenog vremena, kako bi se unela u kuću nova energija, a razbila kolotečina. Možete kupiti jedan novi komad i napraviti razmeštaj.

Šta treba staviti na sto?

Prema feng šui filozofiji, smatra se da staklo na stolu odnosi novac iz doma, jer je staklo element vode, pa se tumači da se zato finansije iz kuće odlivaju. Dakle, ako i vi držite staklo na nekom stolu, bacite ga. Bolje je da stavite na sto činiju sa raznim voćem, jer ona predstavlja simbol izobilja. Voće treba da bude različitih boja i uvek sveže.

Komentari (0)
Loading