Recept za brzu tortu koju će svi ukućani voleti. Sprema se jednostavno i brzo.
Sastojci:
- 300 g šećera u prahu
- 500 g margarina za kolače
- 3 kisele pavlake ( oko 500-600 g )
- 400 g Plazma keksa ili sl.
- 500 g sezonskog ili smrznutog voća
- mleko ili sok za umakanje keksa
- 3 kesice šlaga
Pročitajte još
Kakvo ZADOVOLJSTVO ZA NEPCA! Neodoljive američke palačinke sa prelivom od MEDA I BANANA
Domaći SLADOLED bez MLEKA i ŠEĆERA: Sve što vam treba su MIKSER, VOĆE i MED!
Priprema:
- 300 g šećera u prahu dugo mutiti sa 500 g margarina, mutiti dok ne postane penasto.
- U dobijenu smesu dodati 3 kisele pavlake i lagano mešati varljačom.
- Na tacnu 40X30 poređati plazma keks prethodno potopljen u mleko ili neki voćni sok.
- Keks premazati sa 1/2 fila, pa poređati oko 600 grama sezonskog ili smrznutog voća ( može i banane, a može bilo koje voće; jagode, maline, kivi, marelice, višnje) po vašoj želji.
- Preko voća premazati drugu polovinu fila, a zatim poređati još jedan red plazma keksa.
Nije isključivo da to bude plazma keks, može i bilo koji drugi sličan keks.
- Po završetku umutiti 3 kesice šlaga i dekorisati tortu.
Tortu rashladiti u frižideru pre serviranja.
Prijatno!