Najlepša tehnika farbanje jaja u vinu: Prirodno kristalna svetlucava jaja za Vaskrs

Slobodanka Ćorić Vesti 22.04.2024 10:27 0

Farbanje jaja u vinu je vrlo jednostavno i za to će vam trebati samo jedna flaša vina

jaja

Shutterstock

Ako ove godine želite malo drugačija uskršnja jaja na uskršnjoj trpezi, ofarbajte ih u vino. Vino će im dati lepu, tamnu boju, a ako ih stavite na svetlo, vaša uskršnja jaja će zablistati i izgledati zaista posebno.

Farbanje jaja u vinu je vrlo jednostavno i za to će vam trebati samo jedna flaša vina. Evo kako to funkcioniše.

Farbanje jaja u vinu

Da biste nabavili ova uskršnja jaja, potrebne su vam samo dve stvari – jaja i crno vino. U šerpu sipajte vino (mora da bude crno i nikako ne suvo, već slatko), pa u šerpu sa vinom dodajte jaja. Kuvajte ih u vinu 8 do 10 minuta, isključite vatru i ostavite u vinu preko noći (najmanje 8 do 10 sati).

Sledećeg dana pažljivo izvadite jaja iz posude sa vinom i stavite ih na ubrus. Pustite ih da se osuše i nikako ih ne brišite da se gornji, sjajni sloj ne obriše. Pustite ih da se osuše na vazduhu, a kada se osuše, premestite ih u korpu. Rezultat će biti prelepa, neobična tamnoljubičasta uskršnja jaja koja blistaju na svetlosti.

Može se koristiti i belo vino, ali morate dodati boje

Tiktokerka Antonija Jagodić pokazala je nešto drugačiji način farbanja jaja u vinu. Koristila je i crno i belo vino, dodala šećer u vino, a belom vinu dodala plavu boju, ali možete dodati bilo koju drugu boju za hranu.

Koristila je 500 ml vina i 100 g šećera pa je u mešavinu vina i šećera stavila jaja, a zatim je to zajedno kuvala oko 5 minuta. Na kraju je jaja izvadila i osušila na ubrusu, a dobila je svetlije i tamnija jaja koje sijaju na svetlu.

Komentari (0)
Loading