Ako često kuvate jaja, sigurno nakon toga vodu u kojoj su se kuvala izlijete u odvod. Ali, ako imate puno biljaka, onda nemojte to da radite jer možete da je iskoristiti tako da ih zalijete ovom vodom.
Naime, biljke vole kalcijum. A njega ima podosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Shutterstock
Neutralna zemlja, koja ima pH-vrednost između 6,0 i 6,5 – nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranjivih materija koje su potrebne za rast. Osim toga, kalcijum pridonosi čvrstoći biljke.
Što duže jaja kuvate, to će voda biti bogatija kalcijumom. Kad završite, ostavite vodu da se ohladi na sobnoj temperaturi kako ne biste opekli biljke.
BONUS VIDEO: