Biljke koje morate da imate u domu: Po feng šuiju privlače novac kao magnet, a gaje se lako

Olja Jelić Vesti 13.04.2024 16:37 0

Za dobar protok novca, drevno kinesko učenje kaže da treba da držite ove biljke u stanu ili kancelariji.

Biljke

Shutterstock

Za dobar protok novca, drevno kinesko učenje kaže da treba da držite ove biljke u stanu ili kancelariji.

Drevna kineska filozofija feng šui, koja smatra da se harmonija može postoći kroz tehniku uređenja životnog prostora i pravilnim raspoređivanjem nameštaja, otkriva nam i koje biljke navodno mogu da nam privuku novac u dom.

U pitanju su prelepe biljke koje je inače lepo gajiti kao način da unesemo više zelenila i prirode u svakodnevni život, a možete ih držati i u domu i u kancelariji.

1. Bambus

Ovo je idealna biljka za sve koji veruju da im biljka može prrivući novac u dom, a pritom ne vole da mnogo pažnje posvećuju sobnom cveću. Bambus se gaji veoma lako, zahteva samo umerenu količinu vode i sunčeve svetlosti.

Bambus

Shutterstock

 

2. Krasula

Ovu biljku zovu i biljka novca te je logičan izbor za pristalice feng šui učenja kojima je potrebno više novca. Da bi se uspešno razvijala, krasuli je potrebno dosta svetlosti i umereno zalivanje.

3. Jasmin

Osim što miriše kao parfem i izgleda izuzetno elegantno, jasmin je prelepa biljka koja privlači novac, iako su pravila za gajenje jasmina malo komlikovanija.

4. Bosiljak

Jedan od omiljenih začina u srpskoj kuhinji navodno je i magnet za novac i zaštita od negativne energije. Lako ga možete gajiti u kući uz prozor, kako bi imao dovoljno sunca koje mu je neophodno.

bosiljak

Shutterstock

 

5. Lavanda

Prema Feng šui učenju, lavanda je jedna od biljaka koja ima moć da privuče bogatstvo. Za njen napredak potreban vam je dobar supstrat i redovno zalivanje, prenosi Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading