Efikasna zamka za OSE: Potrebne su vam samo dve stvari, a onda uživajte u ostatku dana

Naj žena Vesti 14.06.2022 16:45 0

Kada vam uleti u dom, dovoljno je da vam leti oko glava da bi vam preseo svaki obrok, ali i stvara paniku među ukućanima. Evo kako da se na najlakši način oslobodite osa iz vašeg doma

Efikasna zamka za OSE: Potrebne su vam samo dve stvari, a onda uživajte u ostatku dana

Printscreen/Youtube

Ujed ose može da izazove ozbiljnu alergijsku reakciju, ali i užasno je bolan.

Evo nekoliko najlakših načina da se rešite osa i to bez upotrebe hemikalija!

Mirisne biljke ili eterična ulja

Mesta gde se ose "okupljaju" poprskajte mešavinom vode i ulja od nane u razmeri 1: 5, i to prsnite u vazduh, a ne direktno na površinu. Nana u saksiji će takođe oterati ove insekte. Pomažu i citronela, majčina dušica, karanfilić i geranijum. Možete koristiti sveće sa mirisom ovih biljaka ili aroma lampe za eterična ulja.

Pokrijte i uklonite hranu

Ose se okupljaju kako bi jele, pa je jedan od načina da se spreči njihovo pojavljivanje jeste da prekrijete i sklonite hranu u frižider ili ostavu. Nakon jela, odmah uklonite prazne tanjire sa stola i ostatke hrane bacite u đubre. Kante za smeće držite dalje od mesta gde sedite ili odmarate i obavezno spustite poklopac.

Napravite zamku

Odsecite vrh plastične boce koja je zatvorena čepom, okrenite je naopako nalik zatvorenom levku. Podmažite unutrašnje stranice levka uljem kako ose ne bi mogle da se popnu kada jednom upadnu u zamku. U sredinu stavite mamac, poput mesa ili slatkiša. Obesite zamku na drvo ili ogradu dalje od mesta gde boravite. Provereno radi!

 

Kada vam uleti u dom, dovoljno je da vam leti oko glava da bi vam preseo svaki obrok, ali i stvara paniku među ukućanima

 

Komentari (0)
Loading