Ne bacajte ih: Kesice čaja se mogu iskoristiti na 6 neverovatnih načina, probajte već danas

Vesti 12.04.2024 21:13 0

Ako kupujete pametno, onda i pametno koristite svoje kesice čaja...

čaj

Shutterstock

Ako svakodnevno pijete čaj, stvarate priličnu kolekciju otpada. Dobra vest je da kesice čaja ne moraju da se bacaju u smeće. Umesto toga, postoji mnogo različitih načina na koje možete da ih upotrebite nakon što završe svoju primarnu funkciju.

Kesice čaja možda ne izgledaju kao velika pretnja za životnu sredinu u poređenju sa nekim od najvećih prestupnika, ali i dalje nanose štetu. Kako prenosi BBC, većina kesica čaja je napravljena od najmanje 25 odsto plastike, što im ne dozvoljava da se potpuno raspadnu. Zbog toga se samo dodaju milionima komada plastike koja svake godine završi na deponijama i okeanima.

čaj

Shutterstock

 

Ako kupujete pametno, onda i pametno koristite svoje kesice čaja! One mogu poboljšati vaš život na mnogo načina, a da pritom ne naškode planeti. Evo najboljih saveta za početak.

6 jednostavnih načina za ponovnu upotrebu kesica čaja
1. Nahranite svoje biljke

Kada kupite biorazgradive kesice čaja, možete ih iskoristiti da nahranite svoje biljke. Oni su odličan izvor biljne hrane. The Spruce kaže da posipanje korišćenih listova čaja oko baze vaših biljaka koje vole kiselost, a zatim unošenje u zemlju, može pomoći pri njihovom rastu.

2. Okupajte se čajnom kupkom

Nema potrebe da kupujete fensi bombe za kupanje kada imate kesice čaja pri ruci. Nakon što napunite kadu toplom vodom, bacite nekoliko njih za opuštajuće, umirujuće i mirisno kupanje. Dva odlična izbora za početak? Čaj od kamilice i đumbira.

3. Uklonite podočnjake

Vaše korišćene kesice čaja vam mogu pružiti spa dan u udobnosti vašeg doma. Nakon što se ohlade, stručnjaci preporučuju da ih stavite na zatvorene kapke kako biste smanjili upalu, posebno zeleni čaj ili kamilicu.

4. Oslobodite se neprijatnih mirisa

Korišćene kesice čaja mogu biti bolji izbor od sode bikarbone. Nakon što ih osušite, možete ih staviti u zadnji deo frižidera gde će pomoći da apsorbuju bilo šta smrdljivo. Istu taktiku možete koristiti i sa svojim cipelama za teretanu, stavljajući osušenu, iskorišćenu vrećicu čaja u patike nakon vežbanja.

5. Očistite prozore

Kome treba sprej kada ste postoje kesice čaja? Trljanjem vlažne kesice čaja po staklenim površinama — poput ogledala i prozora pomoći će da se otarasite prljavštine i otisaka prstiju.

6. Koristite ih u kuvanju

Možete ih koristiti i u kuvanju. Ponovo koristite kesice čaja za pravljenje kolačića, supa, rižota, testenina i još mnogo toga. Sa svim dostupnim ukusima, mogućnosti su beskrajne.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading