Jeftin, a efikasan trik: Sudoperu ćete brzo otpušiti uz pomoć sastojka koji svi imate u kući

Olja Jelić Vesti 07.04.2024 08:10 0

Začepljen odvod može da prouzrokuje vraćanje vode u sudoperu, tuš ili kadu. Ponekad voda može imati neprijatan miris ili čak da promeni boju ako je začepljenje posebno snažno

začepljena sudopera

Shutterstock

Začepljen odvod može da prouzrokuje vraćanje vode u sudoperu, tuš ili kadu. Ponekad voda može imati neprijatan miris ili čak da promeni boju ako je začepljenje posebno snažno.

Odvodi mogu brzo da nakupe masnoću i prljavštinu što može da dovede do gadnih začepljenja u kuhinjama i kupatilima.

Iako postoji mnogo dostupnih proizvoda za odčepljivanje odvoda, čini se da mnogi od njih ne funkcionišu.

Šta može odčepiti začepljen odvod?

Nikola Čotin je napisala: “Može li mi neko da preporuči nešto za odpušavanje sudopere? Blokirana je mesecima. Isuši se, ali super sporo. Imam fleksibilni alat koji pomaže kratkoročno, ali ne traje dugo. Moja mašina za pranje sudova ispušta u istu cev."

Jedna žena joj je otkrila da joj je vodoinstalater preporučio sodu bikarbonu za začepljene odvode. "Redovno koristite kristale sode za čišćenje, a nakon toga prokuvajte vodu. Stvarno je jeftin i vrlo učinkovit trik."

začepljena sudopera

Shutterstock

 

 

Druga žena se složila: "Kad se sudopera ujutro osuši, sipam kristale sode bikarbone u čep. Zatim ostavim pola sata i isperem kipućom vodom."

Treća je dodala: "Stavite malo kristala sode bikarbone u otvor, a zatim dodajte barem pola litre belog sirćeta. Nakon toga naspite vruće vode. Ponovite ako je potrebno", piše Express.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading