Otklanjaju masnoću kao od šale: Vaši odvodi će biti čisti i dezinfikovani primenom ova 3 sredstva, sigurno ih već imate kod kuće!

Vesti 08.12.2023 19:53 0

Postoje domaća sredstva koja mogu da budu jednako efikasna, kao i skupi preparati

odvod

Shutterstock

Ako muku mučite sa odvodom u kuhinji ili kupatilu, te se isti često zapuši ili voda ne otiče dovoljno brzo, ne morate odmah u pomoć zvati vodoinstalatera niti kupovati skupe preparate.

Postoje domaća sredstva koja mogu da budu jednako efikasna, piše Express.

1. Ključala voda

Najčešći uzrok začepljenja odvoda u kupatilu je nakupljanje kose i/ili ostataka od sapuna. Prvi efikasan “lek” koji možete da isprobate je da sipate veću količinu ključale vode.

kuvanje

Shutterstock

 

Ipak, imajte na umu da je ova metoda efikasnija za otčepljivanje odvoda u kupatilu nego u kuhinji.

Ali, ukoliko živite u kući i imate PVC cevi, trebalo bi da preskočite ovaj korak, odnosno da koristite vruću ali ne i ključalu vodu kako biste izbegli oštećenje cevi.

2. Dva najjača čistača u domaćinstvu

Ukoliko ključala, odnosno vruća voda nije otklonila problem, stručnjaci savetuju da “udružite dva najjača čistača u domaćinstvu” – sodu bikarbonu i obično belo sirće.

soda bikarbona

Shutterstock

 

– Najpre sipajte vruću vodu u odvod, a onda u bokalu pomešajte jednake količine sode bikarbone i sirćeta. Tečnost će početi da peni usled hemijske reakcije i baš tad bi trebalo da je ulijete u odvod i ostavite da deluje sat vremena. Posle sat vremena isperite – savetuje Džejms Roberts, direktor kompanije koja se bavi prodajom sanitarija.

3. Isti saveznici, drugačiji princip

Postoji još jedan način za otčepljivanje odvoda.

Sirće

Shutterstock

 

 

Kako navode stručnjaci za Express, u odvod sipajte najpre vruću vodu, potom dodajte osam kašika sode bikarbone, preko nje sipajte 200 mililitara običnog sirćeta i ostavite da odstoji desetak minuta. Na kraju isperite vrelom vodom, piše Telegraf. 

 

Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading