Nemojte da se brukate: Evo šta gosti prvo primete kad uđu u vašu kuću, obavezno to sredite

Vesti 31.03.2024 17:05 0

Svi žele da lepo ugoste ljude koji im dolaze u kući i da atmosfera u njihovom domu bude prijatna.

prijatelji

Shutterstock

Većina ljudi pre dolaska gostiju sređuje kuću uklanjaju s vidika sitnice koje mogu da pokvare utisak. Nema potrebe da gubite vreme i energiju na ono što neće primetiti. Ipak, neke stvari su važne i morate da ih sredite pre dolaska gostiju. Dizajner enterijera iz Los Anđelesa Megan Herš je objasnila šta treba srediti i zašto.

Miris

Miris vašeg doma se oseti čim se uđe unutra i sigurno želite da taj prvi utisak bude prijatan. Obično ne prepoznajemo miris svog doma pa je važno otvoriti prozor, uključiti osveživač vazduha ili zapaliti mirišljavu sveću, posebno ako ste nešto kuvali pre toga. Ako imate kućnog ljubimca, promenite kutije za pesak, operite mu posteljinu kućnih ljubimaca i usisajte.

Osvetljenje

Dobra rasveta pomaže u stvaranju tople atmosfere u domu, a gosti će to primetiti. Ako vam stan nije dovoljno osvetljen, dodajte neku stonu lampu ili promenite sijalice i stavite jače, piše "Haf post". Uključite različite izvore svetla, naročito ako vam gosti dolaze na večeru – podne i stone lampe, zidne... Ako je okupljanje po danu, pobrinite se da kroz prozor prodire dovoljno svetlosti. 

prijatelji

Shutterstock

 

 

Nered

Čim uđu, gosti će primetiti koliko je vaš prostor uredan ili neuredan. Uređivanje dnevne sobe i trpezarije i uklanjanje nereda sa stolova pomaže u stvaranju opuštajuće atmosfere. Napravite mesta u fioci za odlaganje onoga što vam nije potrebno i sklonite sve te sitnice

Čistoća kuhinje i kupatila

Čista kuhinja i kupatilo ostaviće dobar utisak na goste. Oribajte kadu, lavabo i tolalet, stavite čiste peškire. U kuhinji obrišite radne površine, oribajte šporet i obrišite prednje strane ormarića.

Zanimljiv nameštaj

Ovo ne možete da promenite pre dolaska gostiju. Ali, ako imate zanimljiv nameštaj, makar to bio samo jedan komad (neobična komoda ili fotelja), gosti će to sigurno primetiti.

Komentari (0)
Loading