Ako su vam palačinke žilave, ili debele, ili pak gnjecave, otkrivamo vam trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će biti savršene.
Gustin
Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).
Sejanje brašna
Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke, obavezno ga prosejte kroz sito. Tako će testo za palačinke biti vazdušastije.
Soda bikarbona
Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice. Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.
Kora limuna
U smesu za palačinke narendajte malo kore limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!