Trikovi za savršene palačinke: Dodajte samo ovaj sastojak, biće tanke i mekane kao iz restorana!

Vesna Vukadinović Vesti 31.03.2024 15:20 0

Iako recept nije komplikovan, mnogima palačinke ne budu lepe kada ih ispeku. Pomoću ovih trikova garantovano uspevaju.

palačinke

Shutterstock

Ako su vam palačinke žilave, ili debele, ili pak gnjecave, otkrivamo vam trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će biti savršene.

Gustin

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).

Sejanje brašna

Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke, obavezno ga prosejte kroz sito. Tako će testo za palačinke biti vazdušastije.

palačinke

Shutterstock

 

Soda bikarbona

Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice. Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.

Kora limuna

U smesu za palačinke narendajte malo kore limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!

Komentari (0)