Oterajte mrave iz kuće i dvorišta: Ne podnose miris i ukus ove biljke, pa će pobeći i neće se vraćati

Vesti 31.03.2024 14:08 0

Mravi su prave napasti i kada se pojave u kući ili dvorištu, nije ih lako oterati. Mi imamo odlično rešenje.

mravi

Shutterstock

Koliko god da se trudite da vam kuća i dvorište budu čisti, mravi mogu da se pojave. Obično se nastane u kuhinjskim elementima, prave putanje po podu, zidovima, u bašti, pored staze... Možete da ih se otarasite na prirodne načine.

Posadite nanu

Ako imate probleme sa mravima u dvorištu, zasadite nanu, a saksije sa ovom biljkom možete da postavite na terasu i ispred ulaza u kuću, kako biste sprečili da uđu unutra.

Kako biste uništili leglo mrava, veću saksiju stavite iznad legla okrenutu naopako i kroz rupice na dnu sipajte dva litra vrele vode.

mravi

Shutterstock

 

Ne vole beli luk

Poređajte oljuštene i isečene čenove belog luka tamo gde ste u videli mrave u kući, a nađite mesto gde ulaze u kuću, pa i tu stavite beli luk. Menjajte ga na tri dana, sve dok ne primetite da više nema mrava.

Beže od sirćeta

Najpoznatije prirodno sredstvo protiv mrava je alkoholno sirće. U flašu sa raspršivačem pomešajte sirće sa malo vode i isprskajte putanju kojom se kreću. Podove prebrišite krpom natopljenom tim rastvorom.

Pomorandža i limun

Citrusi su prirodni insekticidi. Mravi ne podnose mirise limuna i narandže. Iscedite ih i sokom poprskajte mesto na kojima ste ih videli. Kriške limuna postavite u ćoškove kuhinje, a usitnjene kore limuna i pomorandže poređajte na putanju kojom se kreću.

 

Komentari (0)
Loading