Uštedite struju: Evo koji je "magični sat" kada je najbolje da palite veš mašinu

Olja Jelić Vesti 24.03.2024 08:10 0

Mašina za pranje veša spada među uređaje koji troše najviše električne energije. Stručnjaci otkrivaju koji je "magični" sat za uključivanje mašine kako biste uštedeli struju

Veš mašina

Shutterstock

Mašina za pranje veša spada među uređaje koji troše najviše električne energije. Stručnjaci otkrivaju koji je "magični" sat za uključivanje mašine kako biste uštedeli struju.

Kako navodi britanska organizacija Energy Saving Trust, mašina za pranje veša troši čak 14 posto troškova za električnu energiju.

Najbolje je da je uključujete u periodu od 22 do osam sati, a "magični sat" je od sedam do osam.

veš

Shutterstock

 

"Dok se domaćinstva bore sa troškovima, jednostavna promena kao što je prelazak na 'čarobni sat' može da napravi stvarnu razliku u vašim računima. Istakli smo period od sedam do osam ujutru, jer nikada ne bismo preporučili da se opterećujete pre spavanja, zbog zdravlja i sigurnosti", navela je Kloi Baker iz spomenute organizacije.

Kako biste izbegli uništavanje odeće, stvari koje nikada ne biste trebali da perete u veš mašini su: kupaći kostimi, kožne patike i odeća, odeća napravljena od vune, kašmira ili baršuna, brushalteri, kravate, jastuci i dušeci od čvrste pene i tkanine zaprljane zapaljivim tečnostima.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading