Sprečite stvaranje buđi na zavesi u tuš kabini: Treba vam sastojak koji svi imate u kuhinji

Olja Jelić Vesti 16.03.2024 08:10 0

Jednostavan trik za uklanjanje buđi sa zavese u tuš kabini oduševiće sve domaćice

Zavesa u tuš kabini

Shutterstock

Vlažnost  u vašem kupatilu može uzrokovati buđ na zavesama za tuširanje i drugim područjima, kao što su pod i zidovi. Ovaj problem je još češći u malim kupatilima sa malo ili bez ventilacije, ali može da se spreči i očisti.

Bez odgovarajuće cirkulacije vazduha, vlaga ostaje zarobljena, stvarajući tlo za razmnožavanje buđi. Osim toga, organske stvari poput naslaga sapuna i ulja za telo mogu da se akumuliraju na vašim zavesama za tuširanje, što dodatno podstiče rast buđi.

Dobra vest je da je uklanjanje buđi sa zavjese za tuširanje zaista jednostavno i, što je možda iznenađujuće, ne zahteva proizvode za čišćenje kupljene u prodavnici – posao možete obaviti sa sastojcima iz ostave koji istovremeno sprečavaju pojavu buđi.

Zavesa u tuš kabini

Shutterstock

 

Sirće može biti prava opcija kada želite da se rešite buđi sa zavese za tuširanje. Napravite smesuu od jednake količine belog sirćeta i vode u bočici s raspršivačem – dodajte nekoliko kapi eteričnih ulja da dobijete lep miris – i redovno prskajte zavesu (neki stručnjaci savjetuju da to radite svaki put kada se tuširate, ali barem jednom sedmično je dovoljno).

Sirće

Shutterstock

 

Ukoliko je ne isperete svaki put kad nanesete mešavinu to omogućava rastvoru za čišćenje da obavi svoj posao, ionako će se isprati sledeći put kada se istuširate, ali barem jednom sedmično ga utrljajte nežnom četkom kako biste se rešili ostataka sapuna.

Pri čišćenju vam može pomoći i soda bikarbona. Pospite sloj sode bikarbone preko vlažne, čiste krpe od mikrovlakana, a zatim njome obrišite zavesu, fokusirajući se na nakupljanje buđi. Ostavite sodu bikarbonu da se upije u mrlje, a zatim nakon nekoliko minuta upotrebite toplu vlažnu krpu da sve obrišite. Postupak možete da ponovite nekoliko puta kako biste osigurali da nema tragova sode.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading