Ukrotite kosu po kišovitom danu: Frizerski trikovi kako da vam vlaga ne uništi frizuru čim izađete iz kuće

Olja Jelić Vesti 22.11.2023 10:15 0

Frizerski trikovi za savršenu kosu i po kiši.

Kosa

Shutterstock

Nema ničeg goreg od toga da provedete celo jutro oblikujući kosu, da bi nakon samo pet minuta, po izlasku na ovo hladno, kišovito vreme, vaša frizura bila uništena kao kula od karata.

Znamo koliko frustrirajuće može biti suočavanje sa kovrdžavom i kosom koja jednostavno “bukne” zbog vlažnog vremena, pa smo pronašli savete londonskog frizerskog salona i kozmetičke kompanije Tribe Hair Co, gde su stručnjaci objasnili kako najlakše da ukrotite nevaljalu kosu po kišnom i vlažnom danu.

Kosa

Shutterstock

 

Koristite serum protiv kovrčanja

Korišćenje seruma na vlažnoj kosi dizajniranog za borbu protiv kovrdžanja može pomoći da se kosa dodatno hidrira i samim tim ukroti kovrže koje nastaju pri prvoj kapljici kiše. Nanesite preporučenu količinu seruma na pramenove odmah nakon što izađete iz tuša, pre feniranja i stilizovanja. Završite sušenje tako što ćete kosu prevući kroz presu da biste zadržali uglađenost do kraja dana.

Držite kosu podignutu

Najlakši način da svoju kosu održite pitomom u vlažnim uslovima je da je vežete. Kovrdžava kosa je posebno sklona kovrčavosti zbog vlage, a stavljanje kovrdži u labav rep može pomoći da se vaša kosa ne širi kao Monika Geler na odmoru u Prijateljima.

Zašto se kosa brzo masti – Tri su razloga, a jedan šampon spas

Opuštena pletenica ili punđa će takođe pomoći da vam kosa ne pada na lice i vrat tokom ovih ekstra vlažnih dana.

Nanosite ši puter i ulja

Održavanje vlažnosti vaših pramenova na kosi je ključ za čuvanje od kovrdžanja. Kokosovo ulje, umućeni ši puter i crno ricinusovo ulje su odlični za nemirnu gustu kosu. Mala količina daje mnogo rezultata – nanesite je na kosu  pre nego što izađete na vrata da biste zapečatile svoju frizuru i održali je ravnom i ugrađenom.

Potražite šampon i balzam protiv kovrdžanja

Mnogi proizvodi protiv kovrdžanja sadrže silikon, koji može smanjiti njihov efekat. Potražite šampone i balzame protiv kovrdžanja, koji ne sadrže silikone,a nakon pranja kose možete i da primenite tretman za zaglađivanje kose koji vam  takođe može pomoći da kosa bude sjajna i uredna do kraja dana.

Pranje kose

Shutterstock

 

Ostavite prirodnu teksturu kose

Neizbežno je da nećete uvk imati vremena za feniranje i stilizovanje kose pre izlaska iz kuće. Kosa vam uz pomoć ovog trika ostaje bujna danima, a evo da li je treba prati ujutru ili uveče.

S obzirom na to da kada je vlažno vreme kosa želi da se vrati svom prirodnom izgledu i baš tada možda je najbolje da ostavite svoju kosu da se prirodno osuši i odlučite se za jednostavan stil koji ćete finiširati  sprejom za kosu.

Osušite kosu super-upijajućim peškirom

Pokušajte da uklonite što je više moguće vode iz vaše kose nakon tuširanja i osušite je fenom  ili je ostavite da se osuši unutra gde je suvo i toplo, pre nego što izađete napolje. Koristite peškir od mikrovlakana da iscedite što više vode iz mokre kose.

 

 

 

Komentari (0)
Loading