Ovako ih održavaju u hotelima: Vaši beli peškiri neće više imati sivkastu boju, a biće nežni kao paperje

Vesti 28.02.2024 11:13 0

Vama možda deluje da je bele peškire nemoguće održati takvim dugo, ali hotelima to uspeva. Evo šta oni rade.

peškiri

Shutterstock

Nekada vam se čini da je bele peškire nemoguće održavati dugo nežnim i blistavo belim, jer posle određenog vremena dobiju sivkastu boju. Međutim, u hotelima i spa centrima su uvek beli kao sneg iako se često koriste.

Kako bi i vaši kod kuće bili takvi, stručnjak za čišćenje preporučuje belo sirće, izbeljivač i dodatni balsam za održavanje tkanine, kako bi peškiri mirisali sveže i bili blistavo beli. Trik sa belim sirćetom se koristo u hotelima i spa centrima.

žena

Shutterstock

 

Sve što treba da uradite jeste da dodate 2-3 šolje sirćeta preko peškira, a u mašinu stavite deteržent kao inače. To će pomoći da se uklone sve naslage omekšivača, unište bakterije i neprijatni mirisi. U ovom slučaju peškire perite na temperaturi od 60 stepeni. Ne stavljajte omekšivač tokom pranja peškira jer on sprečava ulazak vlage i čini ih suvim i grubim na dodir.

Da bi ostali mekani, peškire treba sušiti u sušilici. Ako je nemate, osušite ih napolju, ali ih posle 30 minuta sušenja napolju protresite i okrenite naopako. Imajte na umu da peškiri nisu večni. Stručnjaci savetuju da se promene posle dve godine.

Komentari (0)
Loading