Dodala je ovo začin u prašak i oduševila se: Iz mašine je izvadila veš kao iz prodavnice

Slobodanka Ćorić Vesti 12.02.2024 12:55 0

Ukoliko želite da svojoj odeći vratite stari sjaj i boju, za to vam je potreban jedan začin koji sigurno svi imaju kod kuće

veš

Shutterstock

Pranje odeće i nije tako jednostavna stvar. Nekad nam se čini da je to čitava nauka od biranja programa, gledanja etiketa na poleđini stvari, posebni praškovi, omekšivači. Čest problem je i smanjenje odeće od pranja ili menjanje intenziteta boje.

Ukoliko želite da svojoj odeći vratite stari sjaj i boju, za to vam je potreban jedan začin koji sigurno svi imaju kod kuće. Dakle, jedino što vam je potrebno jeste jedna kašičica crnog bibera.

Crni biber otapa ostatke sapuna na vašoj odeći, koji su najveći krivci što sa prljavštinom u otpadnim vodama završe i pigmenti boje sa vaše odeće.

Važno je da znate i da ukoliko dodajete biber u veš mašinu za veš čiju boju nastojite da sačuvate, morate veš da perete u hladnoj vodi.

Postupak:

Biber pomešate sa praškom za veš, pa sipajte u odgovarajuću pregradu u mašini i uključite da se pere. Crni biber otapa sve ostatke sapuna na vašoj odeći i vraća joj boju.

Komentari (0)
Loading