Banane vam brzo potamne? Donosimo trik koji će im pomoći da duže ostanu sveže, potrebna je samo jedna sitnica

Izvor: Ana Klikovac Vesti 09.02.2024 18:17 0

Banane proizvode gas etilen, i taj proces se nastavlja i nakon njihovog branja, te je to razlog zbog kojeg brzo sazrevaju i menjaju boju

banane

Shutterstock

Banane ne mogu danima biti sveže na sobnoj temperaturi na kojoj brže sazrevaju, pa se kuvarica Ema Mejson dosetila da na Tiktoku pojasni kako da vam ovo voće duže traje.

"Banane proizvode gas etilen, i taj proces se nastavlja i nakon njihovog branja, te je to razlog zbog kojeg brzo sazrevaju i menjaju boju", objasnila je tiktokerka.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Ukoliko zamotate vrhove banana, sprečićete ovaj proces. Kod kuće to možete uraditi plastičnom folijom, a ukoliko želite da ostvarite najbolje rezultate, odvojte banane sa grozda i svaku posebno umotajte.

 

How to keep bananas fresh longer! What fruit do you wish lasted longer? #momhacks #over30clubontiktok #sciencefair #justvisiting ♬ original sound - Motherhood On Purpose {Terena}

 

Takođe, da bi banane duže ostale sveže, možete ih staviti u frižider i ostaće sveže još nekoliko dana, jer niža temperatura usporava njihovo sazrevanje. Čak i ako promene boju, plod će biti dobar, piše Super žena.

S druge strane, zelene banane ostavite napolju da pravilno sazreju.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)