Domaćice moraju da znaju: Majstorski organizujte frižider i zamrzivač, ovi trikovi su neverovatno praktični!

Vesti 06.02.2024 13:02 0

Isprobajte naše trikove za savršeno čist, uredan i dobro organizovan frižider i zamrzivač...

frižider

Shutterstock

Pokušajte da organizujete svoj frižider i zamrzivač uz nekoliko praktičnih ideja koje donosimo u nastavku. Ovi odlični saveti i trikovi nisu pali s neba, već su ih pronašle iskusne domaćice.

Isprobajte naše trikove za savršeno čist, uredan i dobro organizovan frižider i zamrzivač. A ako i vi imate neki dobar savet, obavezno ga podelite sa nama u komentarima.

frižider

Shutterstock

 
1. Označite sve proizvode

Obavezno navedite datum i naziv onoga što se nalazi u kutijama ili plastičnim kesama, posebno ako stavljate proizvode u zamrzivač. Šanse su da za tri meseca nećete prepoznati šta je u tom kontejneru, čak i ako mislite da hoćete.

2. Stavite praznu kutiju za jaja u vrata frižidera
vrata

Shutterstock

 

Zasluge za ovaj sjajan trik pripadaju Altonu Braunu, koji je došao na ideju da dno kutije za jaja predstavlja savršen držač za razne okrenute naopačke boce sosa i začina. Ovo je posebno korisno ako vam ponestane sosa, jer ćete moći da iskoristite svaku kap iz boce.

3. Investirajte u organizatore

Mrzimo da govorimo ljudima da kupuju stvari samo da bi organizovali frižider, ali neke stvari zaista vrede novca. Na primer, stakleni kontejneri za sortiranje ili kontejneri za konzerve su odlična investicija.

4. Ređati sastojke po redosledu kuvanja
žena

Shutterstock

 

Frižideri u profesionalnim kuhinjama organizovani su na osnovu temperature na kojoj treba da se čuvaju namirnice. Zvuči komplikovano, ali zaista nije. Samo treba da razmislite o hrani koju ćete prvo koristiti tokom nedelje.

5. Zamrznite stvari u unapred određenim porcijama

Umesto da zamrzavate velike komade mesa, sledeći put kada se vratite iz prodavnice, podelite veliki komad mesa na delove koji odgovaraju vašoj porodici, piše Miss7.

6. Uverite se da porcije ne zauzimaju puno prostora

Ovo pravilo važi za meso, sosove i supe. Sve što treba da uradite je da stavite sastojke u kese sa patent zatvaračem i pređete preko valjka da biste potpuno izravnali sadržaj kese. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading