Pirinač je glavna namirnica na trpezama širom sveta i svi ga volimo u pilavu, đuveču ili kao prilog omiljenom komadu mesa, ali ima mnogo drugih sjajnih upotreba ove namirnice koje prevazilaze granice kuhinje.
Većina ga je koristila ako bi se ne daj Bože našla u situaciji da je trebalo da spasava mobilne telefone od vode i da „izvlači“ vodu iz njih.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Međutim, da li ste znali da uz pomoć pirinča možete da otklonite i neprijatne mirise?
Šolja pirinča u nekom prostoru koji ima neprijatan miris može da napravu ogromnu razliku. Tako da je pravljenje tegle za otklanjanje mirisa najlakša i najmirisnija stvar koju možete da uradite za vaš dom.

Shutterstock
Sve što vam treba je tegla, kesa pirinča i omiljena mešavina eteričnih ulja.
Ako imate posla sa veoma neprijatnim mirisom za koji mislite da se neće ukloniti tako lako, možete da probate sa uljem limunske trave.
A ako želite da dodate samo prijatan, suptilan miris, probajte ulje ruzmarina, mente ili lavande.
U zavisnosti od količine vlage u prostoriji, šolja pirinča treba da potraje najmanje 4-6 meseci, piše Krstarica.
Priprema:
- Sipajte 1 do 2 šolje pirinča u staklenu teglu
- Dodajte 10 do 20 kapi eteričnom ulja
- Možete da pokrijete gornji deo prozračnom tkaninom i da je pričvrstite gumenom trakom ili jednostavno da stavite poklopac na teglu
- Teglu dobro promešajte ili protresite da se ulja ravnomerno rasporede
Ovaj „izum“ možete da isprobate u svakom ormanu u svom domu, kao i u svim malim prostorijama koje mogu da se napune stvarima ne baš tako svežeg mirisa poput vešeraja ili hodnika.
Obavezno ga odložite i sklonite sa puta, pogotovo ako ne stavljate poklopac jer postoji „opasnost“ da oborite teglu.
Ako više ne osećate miris, ponovo promućkajte pirinač da bolje rasporedi ulja.
U zavisnosti od količine vlage u prostoriji, šolja pirinča treba da potraje najmanje 4-6 meseci.
Bonus video: