Napravite najbolju pileću supu: Uz 5 sjajnih trikova biće ukusnija od bakine - provereno!

Vesti 26.01.2024 19:07 0

Varijacije pileće supe sa rezancima mogu se naći širom sveta – supa, piletina i testenina su neizostavni sastojci i univerzalna kombinacija...

supa

Shutterstock

Zavirite u svoj ormarić  sa začinima i isprobajte ove savete profesionalaca koji će svaku vašu supu sa rezancima podići na viši nivo!

Nije tajna da je pileća supa sa rezancima jedno od najugodnijih, toplih jela za koje često kažemo da jača i dušu i telo! Kada se osećate loše, nema ništa bolje od činije pileće supe sa rezancima da biste se osećali bolje za tren.

supa

Shutterstock

 

Varijacije pileće supe sa rezancima mogu se naći širom sveta – supa, piletina i testenina su neizostavni sastojci i univerzalna kombinacija. Ali uvek postoji trik kako da bude bolje ili više po vašem ukusu.

Potražili smo savet od profesionalnih kuvara i pronašli 5 trikova da poboljšamo (bilo koji) recept za domaću pileću supu sa rezancima.

Počnite sa pilećim bujonom

Ali Slagle, autor knjige „Sanjam o večeri“, preporučuje kuvanje piletine u pilećem bujonu kako bi se ubrzao proces pravljenja bogatog temeljca. Pronađite pileći temeljac iz prodavnice koji vam se sviđa i koristite ga umesto - ili sa - vodom kada kuvate piletinu - to će poboljšati njen ukus.

„Ovo je posebno korisno ako pravite supu od piletine bez kostiju i kože, jer kosti i koža mnogo doprinose ukusu supe“, napominje Slagle.

Neka sastojci budu sezonski

Povrće u klasičnoj pilećoj supi sa rezancima obično je ograničeno na luk, šargarepu i celer, ali to ne mora biti tako. Gastro blogerka Carina Volf voli da menja povrće u zavisnosti od sezone, kao što je dodavanje paradajza u leto.

shu

Shutterstock

 

Ovakvim pristupom iskoristićete najbolje sezonske proizvode, a pileća supa sa rezancima nikada vam neće dosaditi. Pobednička situacija!

Začini

Volf takođe preporučuje da pileću supu sa rezancima začinite zanimljivim dodacima, kao što su začini i/ili sosovi. Na primer, harisa, severnoafrička pasta od čilija, dodaje složenost i toplotu supi. Bliskoistočna mešavina začina za'atara je takođe dobar dodatak, jer daje supi bogat, zemljani karakter, navodi Miss7.

Dodajte svoj lični pečat

Leetal Arazi, kuvar i suosnivač New York Shuk-a, zna sve o pravljenju pileće supe sa rezancima. Inspirisana svojim korenima, ona voli da joj daje bliskoistočni tvist, što često podrazumeva dodavanje havaja - jemenske mešavine začina sa kurkumom, koja supi daje prelepu zlatnu nijansu. Zato poslušajte Arazijin savet i slobodno prilagodite pileću supu sa rezancima po svom ukusu. Igrajte se sa začinima i otkrijte svoje omiljene.

Dodajte kiselinu

Arazi voli da u svoju pileću supu sa rezancima doda kašičicu slane limunove paste, za koju kaže da joj daje „začinjen ukus“. Alternativno, samo iscedite malo limunovog soka u supu, koji će sve razvedriti i spojiti ukuse.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading