Uvek sočno i mekano: Meso će vam biti savršeno uz jednu zelenu voćku, uverite se i sami!

Vesti 20.01.2024 09:50 0

Kao neka vrsta prirodne marinade, ona igra ključnu ulogu...

pečenje

Shutterstock

U kulinarstvu se često suočavamo sa izazovom pripreme mesa. Ponekad, čak i uz najpažljivije planiranje i mariniranje, rezultat može biti malo manji nego što smo očekivali.

Suvo, tvrdo meso može pokvariti zadovoljstvo jela. Međutim, postoji jedan trik koji može preokrenuti situaciju i dati mesu neverovatnu mekoću.

Ako želite da vaša svinjetina ili govedina budu neverovatno mekani, kivi je tajni sastojak koji će vam pomoći. Samo nekoliko kriški ovog voća, prekrivenih preko mesa i kratko odstojanje pre pečenja, mogu da transformišu strukturu mesa u nešto neverovatno mekano.

pečenje

Shutterstock

 

Kao neka vrsta prirodne marinade, kivi igra ključnu ulogu. Razlog za to leži u prisustvu proteolitičkih enzima u kiviju, koji imaju moć da razgrađuju vezivno tkivo u mesu. Ovo omogućava da meso postane mekše, skoro da se topi u ustima. Ako više volite da marinirate meso, sve što treba da uradite je da pratite svoj uobičajeni proces mariniranja, ali dodajte narezani kivi sat ili dva pre samog procesa pripreme mesa, piše Krstarica,

Međutim, važno je voditi računa da meso ne bude predugo izloženo kiviju, jer prevelika mekoća može dovesti do raspadanja mesa tokom pripreme. Pored kivija, sličan efekat na mekoću mesa može imati i ananas, tropsko voće koje takođe sadrži slične enzime koji pomažu u mekšanju mesa. 

Dakle, ako kivi nije dostupan, ananas može biti odlična zamena za postizanje istog rezultata. Ovaj jednostavan trik je koristan dodatak klasičnom načinu pripreme mesa i može napraviti značajnu razliku u teksturi, pružajući vam nezaboravno iskustvo uživanja u sočnom, neverovatno mekom komadu mesa.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading