Niko ne može da odoli ovoj torti. To i ne čudi, jer se pravi po receptu poznate kuvarice Marte Stjuart. Jednostavna je priprema, u jednoj činiji, pa je torta brzo gotova. Ovom poslasticom će svi biti oduševljeni.
Čokoladna torta bez brašna
Sastojci:
6 kašika putera
220 g čokolade za kuvanje
6 jaja
100 g šećera
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Istopite puter i čokoladu na tihoj vatri, pa dodajte umućena žumanca. Posebno umutite belanca u čvrst sneg sa šećerom. Zatim ih kašikom pomešajte sa smesom od čokolade. Sipajte u podmazan pleh ili kalup za tortu i pecite u zagrejanoj rerni na 140 stepeni oko 50 minuta. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu. Možete da je poslužite uz umućen šlag ili sveže voće.
Bonus video: