Niko ne može da odoli ovoj torti. To i ne čudi, jer se pravi po receptu poznate kuvarice Marte Stjuart. Jednostavna je priprema, u jednoj činiji, pa je torta brzo gotova. Ovom poslasticom će svi biti oduševljeni.
Čokoladna torta bez brašna
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Sastojci:
6 kašika putera
220 g čokolade za kuvanje
6 jaja
100 g šećera
šećer u prahu za posipanje

Shutterstock
Priprema:
Istopite puter i čokoladu na tihoj vatri, pa dodajte umućena žumanca. Posebno umutite belanca u čvrst sneg sa šećerom. Zatim ih kašikom pomešajte sa smesom od čokolade. Sipajte u podmazan pleh ili kalup za tortu i pecite u zagrejanoj rerni na 140 stepeni oko 50 minuta. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu. Možete da je poslužite uz umućen šlag ili sveže voće.
Bonus video: