Krofne vole i stari i mladi: Ove su najmekše na svetu, recept je iz bakine sveske i s njim nema greške!

Vesti 14.01.2024 12:19 0

Hladan zimski dan je idealan da se počastite mirišljavim, vazdušastim i ukusnim krofnama.

kulinarski specijalitet

Shutterstock

Obradujte ukućane savršenim krofnama. Po ovom receptu će vam sigurno uspeti, a biće mekane i sutradan, ako neka ostane u vangli. Možete da ih jedete za doručak, večeru ili kao užinu - sa džemom, posute šećerom u prahu, ali i u slanoj varijanti sa sirom ili pavlakom.

Sastojci:

800 g brašna

500 ml mleka

1 kocka kvasca

1 jaje

2 kašičice šećera

1 kašičica soli

ulje za prženje

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac i staviti šećer. Ostaviti da stoji 10 minuta, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Mesiti pet minuta, pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti, pa istanjiti oklagijom na oko 1 cm debljine. Vaditi čašom krofne i ostaviti da stoje 20 minuta. Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading