Obradujte ukućane savršenim krofnama. Po ovom receptu će vam sigurno uspeti, a biće mekane i sutradan, ako neka ostane u vangli. Možete da ih jedete za doručak, večeru ili kao užinu - sa džemom, posute šećerom u prahu, ali i u slanoj varijanti sa sirom ili pavlakom.
Sastojci:
800 g brašna
500 ml mleka
1 kocka kvasca
1 jaje
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
ulje za prženje
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac i staviti šećer. Ostaviti da stoji 10 minuta, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Mesiti pet minuta, pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti, pa istanjiti oklagijom na oko 1 cm debljine. Vaditi čašom krofne i ostaviti da stoje 20 minuta. Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana.
Bonus video: