Obradujte ukućane savršenim krofnama. Po ovom receptu će vam sigurno uspeti, a biće mekane i sutradan, ako neka ostane u vangli. Možete da ih jedete za doručak, večeru ili kao užinu - sa džemom, posute šećerom u prahu, ali i u slanoj varijanti sa sirom ili pavlakom.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
800 g brašna
500 ml mleka
1 kocka kvasca
1 jaje
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
ulje za prženje
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac i staviti šećer. Ostaviti da stoji 10 minuta, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Mesiti pet minuta, pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti, pa istanjiti oklagijom na oko 1 cm debljine. Vaditi čašom krofne i ostaviti da stoje 20 minuta. Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana.
Bonus video:
Možda vas zanima…
