Ima li šta lepše nego kada se ujutru širi miris sveže pečenog hleba iz rerne? A onda ga jedete dok je vruć, jer ne možete da čekate da se ohladi. Obradujte i sebe i ukućane domaćim hlebom koji se lako pravi po ovom receptu i uspe čak i početnicama u kuvanju.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
360 g glatkog brašna
360 ml piva
70 g istopljenog putera
5 kašika šećera
1½ kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite uljem kalup za hleb. Sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, 55 grama istopljenog putera i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako ostane neka grudvica. Sipajte u kalup, prelijte preostalim puterom i pecite 50 minuta. Kako biste proverili je li hleb pečen, zabodite čačkalicu u sredinu. Izvadite hleb iz rerne, a posle pet minuta iz kalupa. Uživajte u svežem vrućem hlebu.
