Recept za pivski hleb: Nema kvasca, mešenja i narastanja, brzo je gotov, a mekan kao duša!

Vesna Vukadinović Vesti 28.12.2023 08:02 0

Kada nemate hleb u kući, pivski hleb je savršeno rešenje. Brzo se pravi, mekan je, a ukus mu je fantastičan.

kulinarski specijalitet

Shutterstock

Ima li šta lepše nego kada se ujutru širi miris sveže pečenog hleba iz rerne? A onda ga jedete dok je vruć, jer ne možete da čekate da se ohladi. Obradujte i sebe i ukućane domaćim hlebom koji se lako pravi po ovom receptu i uspe čak i početnicama u kuvanju.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

360 g glatkog brašna

360 ml piva

70 g istopljenog putera

5 kašika šećera

1½ kašičica praška za pecivo

1 kašičica soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite uljem kalup za hleb. Sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, 55 grama istopljenog putera i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako ostane neka grudvica. Sipajte u kalup, prelijte preostalim puterom i pecite 50 minuta. Kako biste proverili je li hleb pečen, zabodite čačkalicu u sredinu. Izvadite hleb iz rerne, a posle pet minuta iz kalupa. Uživajte u svežem vrućem hlebu.

Komentari (0)
Loading