Za samo nekoliko dana milioni ljudi pogledali su ovaj video recept za ukusan i jednostavan desert
Ukusna torta sa finim, sočnim kremom sigurno će biti hit na svim slavljeničkim (kao i „običnim“ porodičnim) trpezama. Ova torta je lepa za oko koliko i ukusna za nepce.
Iako je priprema vrlo jednostavna i brza (priprema i pečenje zajedno traju nešto više od 30 minuta), ukus je osvežavajuć i božanstven, piše Miss7.
Sočna zimska torta
Sastojci - za testo:
- 2 jaja 8 g vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 ml suncokretovog ulja
- 50 g putera
- 340 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Sastojci - za kremu:
- 200 g kompota od breskve (oceđenog)
- 400 ml mleka
- 10 g vanilin šećera
- 1 žumance
- 3 kašike šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 200 ml šlaga
- seckani bademi
Postupak: U veću činiju staviti jaja, vanilin šećer, šećer i ulje i dobro umutiti pjenjačom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama. Odvojite deo testa i napravite kuglu veličine šake, umotajte je u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici. Breskve isecite na kockice. U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer, žumanca i 3 kašike šećera. Zatim dodajte 4 kašike kukuruznog skroba i sve umutite pjenjačom da dobijete fini krem. Sipati šlag i sve dobro umutiti pjenjačom. Dodajte seckane breskve i dobro promešajte. Prebacite kremu na testo u kalupu i izgladite ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko kreme. Preko toga pospite listiće badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 25 minuta. Izvadite tortu iz rerne i kalupa i pospite šećerom u prahu.
Bonus video: