Za samo nekoliko dana milioni ljudi pogledali su ovaj video recept za ukusan i jednostavan desert
Ukusna torta sa finim, sočnim kremom sigurno će biti hit na svim slavljeničkim (kao i „običnim“ porodičnim) trpezama. Ova torta je lepa za oko koliko i ukusna za nepce.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Printscreen/Youtube/Fatto in Casa da Alba
Iako je priprema vrlo jednostavna i brza (priprema i pečenje zajedno traju nešto više od 30 minuta), ukus je osvežavajuć i božanstven, piše Miss7.
Sočna zimska torta
Sastojci - za testo:
- 2 jaja 8 g vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 ml suncokretovog ulja
- 50 g putera
- 340 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Sastojci - za kremu:
- 200 g kompota od breskve (oceđenog)
- 400 ml mleka
- 10 g vanilin šećera
- 1 žumance
- 3 kašike šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 200 ml šlaga
- seckani bademi
Postupak: U veću činiju staviti jaja, vanilin šećer, šećer i ulje i dobro umutiti pjenjačom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama. Odvojite deo testa i napravite kuglu veličine šake, umotajte je u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici. Breskve isecite na kockice. U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer, žumanca i 3 kašike šećera. Zatim dodajte 4 kašike kukuruznog skroba i sve umutite pjenjačom da dobijete fini krem. Sipati šlag i sve dobro umutiti pjenjačom. Dodajte seckane breskve i dobro promešajte. Prebacite kremu na testo u kalupu i izgladite ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko kreme. Preko toga pospite listiće badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 25 minuta. Izvadite tortu iz rerne i kalupa i pospite šećerom u prahu.
Bonus video: