Ovakve još niste probali: Neponovljive palačinke će postati vaše omiljeno jelo za doručak

Vesti 10.01.2024 08:34 0

Ove palačinke su nešto deblje, dok je iznutra prozračna i meka...

trpeza

Shutterstock

Ova mešavina za palačinke će se malo razlikovati od klasične koju obično pripremamo zbog upotrebe mlaćenice (mešavina mleka i limunovog soka) i praška za pecivo. Ove palačinke su nešto deblje, dok je iznutra prozračna i meka, pa po teksturi podsećaju na američke palačinke, piše Indeks.hr.

palačinke

Shutterstock

 

Sastojci:

  • 160 g običnog brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 2 kašike šećera
  • ½ kašičice soli
  • 1 veliko jaje
  • 4 kašike rastopljenog putera
  • 240 ml mleka
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • ulje

Priprema Napravite mlaćenicu. Stavite mleko u manju posudu, dodajte limunov sok, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta. Pomešajte suve sastojke. U posudu srednje veličine prosijte brašno, šećer, prašak za pecivo i so i promešajte. Pomešajte vlažne sastojke. Dodajte jaje i ekstrakt vanile u mešavinu mleka i limuna i umutite pjenjačom. Dodajte puter i sve dobro promešajte.Kombinujte sastojke. Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i kratko promešajte da se svi sastojci sjedine. Pazite da smesu ne mešate previše kako bi gotove palačinke ostale meke i prozračne. Dobijena smeša za palačinke biće mnogo gušća od klasične. Zagrejte tiganj za palačinke sa malo ulja na srednjoj vatri. Palačinke treba da budu manje i deblje, a mera pola merice. Pecite svaku palačinku dok ne porumeni sa svake strane, jedan do dva minuta. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading