Ova mešavina za palačinke će se malo razlikovati od klasične koju obično pripremamo zbog upotrebe mlaćenice (mešavina mleka i limunovog soka) i praška za pecivo. Ove palačinke su nešto deblje, dok je iznutra prozračna i meka, pa po teksturi podsećaju na američke palačinke, piše Indeks.hr.

Shutterstock
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 160 g običnog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 2 kašike šećera
- ½ kašičice soli
- 1 veliko jaje
- 4 kašike rastopljenog putera
- 240 ml mleka
- 1 kašika limunovog soka
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- ulje
Priprema Napravite mlaćenicu. Stavite mleko u manju posudu, dodajte limunov sok, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta. Pomešajte suve sastojke. U posudu srednje veličine prosijte brašno, šećer, prašak za pecivo i so i promešajte. Pomešajte vlažne sastojke. Dodajte jaje i ekstrakt vanile u mešavinu mleka i limuna i umutite pjenjačom. Dodajte puter i sve dobro promešajte.Kombinujte sastojke. Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i kratko promešajte da se svi sastojci sjedine. Pazite da smesu ne mešate previše kako bi gotove palačinke ostale meke i prozračne. Dobijena smeša za palačinke biće mnogo gušća od klasične. Zagrejte tiganj za palačinke sa malo ulja na srednjoj vatri. Palačinke treba da budu manje i deblje, a mera pola merice. Pecite svaku palačinku dok ne porumeni sa svake strane, jedan do dva minuta.
Bonus video:
