Buđenje uz najslađe palačinke: Zimska verzija omiljene poslastice je pun pogodak, pripremite ih već danas!

Izvor: Ana Klikovac Vesti 29.12.2023 08:35 0

Iako su odlične samo kada su prelivene medom, možete napraviti i karamel ili prodistanti jabuke...

palačinke

Shutterstock

Nema boljeg razloga za ustajanje u hladna jutra od mirisa palačinki. Ustaćete bez razmišljanja i krenuti na posao, bez obzira koliko ste umorni.

Priprema je zaista jednostavna, vreme pečenja je relativno kratko, a od navedenih sastojaka dobićete palačinke dovoljno za čak 4 porcije, piše Miss7. Iako su odlične samo kada su prelivene medom, možete napraviti i karamel ili prodistanti jabuke. Sladoled i šlag su uvek dobra ideja, kao i džem od pomorandže. Izbor prepuštamo vama!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Palačinke sa zimskim začinima

Sastojci:

  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 250 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice mlevenog đumbira
  • 2 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 200 ml mlaćenice
  • 2 jaja
  • 1 kašičica paste od vanile


Priprema: U manjoj posudi otopite puter i šećer na laganoj vatri i ostavite da se malo prohlade. Prosejati brašno, pomešati sa praškom za pecivo i začinima. Dodajte mlaćenicu, jaja, pastu od vanile i puter sa šećerom. Mešajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Zagrejte tiganj za palačinke i pecite po dve ili tri. Za jednu palačinku bi trebalo da bude dovoljna kašika testa, jer će tokom pečenja napuhati. Pecite palačinke 2 do 3 minuta sa svake strane, dok ne poprime lepu zlatnu boju. Poslužite ih tople! 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading