Podvarak je odličan izbor za porodični ručak. Lako se pravi, peče se u rerni, a jelo je izdašno i veoma ukusno. Lepo će vas zasititi, a ostaće vam ručak i za sutra.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
1 glavica kiselog kupusa
300 g suvih rebara
200 g slanine
1 crni luk
3 lista lovora
2 kašike svinjske masti
So, mleveni biber
2 kašičice mlevene paprike
Priprema:
Kupus iseckajte na kocke, meso i slaninu na komade veličine po želji, a crni luk na tanke kriške. U tepsiju stavite kašiku masti i pola iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovor, pospite mlevenom paprikom i biberom, a zatim poređajte po meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko jedan sat, sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, dolijte još malo vode. Kupus je gotov kad omekša.
Bonus video: