Uštipci su odličan izbor za zimsk veče. Brzo su gotovi, savršeno mekani i ukusni. A ako nešto ostane, mogu sutra da posluže kao užina. Ako postite, možete ih jesti sa džemom ili ajvarom. A ako ne postite, jedite ih sa sirom, pavlakom ili suhomesnatim proizvodima.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
350 g brašna
300 ml mlake vode
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Priprema:
Razmutiti kvasac s mlakom vodom i šećerom pa odmah dodati so i postepeno dodavati brašno mešajući varjačom. Ostaviti da smesa nadođe 20 minuta. Kašiku umočiti u vodu, uzimati testo i stavljati u vrelo dublje ulje. Pržiti sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju.
Bonus video:
Možda vas zanima…
