Najlepši posni uštipci: Prave se od sastojaka koje imate u kući, bez jaja i jogurta, a mekani su kao duša

Vesna Vukadinović Vesti 14.12.2023 19:25 0

Za nešto više od pola sata, dobićete gomilu mekanih uštipaka i večera za celu porodicu će biti spremna.

uštipci

Shutterstock

Uštipci su odličan izbor za zimsk veče. Brzo su gotovi, savršeno mekani i ukusni. A ako nešto ostane, mogu sutra da posluže kao užina. Ako postite, možete ih jesti sa džemom ili ajvarom. A ako ne postite, jedite ih sa sirom, pavlakom ili suhomesnatim proizvodima.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

350 g brašna

300 ml mlake vode

20 g svežeg kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

Priprema:

Razmutiti kvasac s mlakom vodom i šećerom pa odmah dodati so i postepeno dodavati brašno mešajući varjačom. Ostaviti da smesa nadođe 20 minuta. Kašiku umočiti u vodu, uzimati testo i stavljati u vrelo dublje ulje. Pržiti sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading