Privucite novac i ljubav u svoj dom: Feng Šui pruža 10 korisnih saveta za uspešan ulazak u Novu godinu, trpeza mora biti u fokusu!

Vesti 24.12.2023 10:00 0

Prve reči koje izgovorite u Novoj godini daće ton za narednih dvanaest meseci...

praznici

Shutterstock

Jedan od najvažnijih aspekata za privlačenje sreće i bogatstva u Feng Šuiju jeste uvođenje reda u okolni prostor. Obavezno dobro očistite prostorije pre proslave, obraćajući posebnu pažnju na kuhinju i trpezariju. Ovo je neophodno kako biste bili sigurni da je vaš prostor očišćen od svih kvarova i negativne energije koja se nakupila tokom protekle godine. Novogodišnji sto takođe treba da bude u potpunom redu: unapred razmislite o postavci stola, izaberite posuđe, stolnjak i pribor za jelo.

Novogodišnja trpeza po Feng Šuiju – 10 saveta za sreću i bogatstvo
nova godina

Shutterstock

 
Zapamtite magiju brojeva

Feng šui stručnjaci nazivaju tri magičnim brojem jer predstavlja rast i kreativnost. Kvadriranje broja 3 je još povoljnije. Dakle, ako želite da imate fantastično uspešnu Novu godinu, stavite 27 predmeta na svoj trpezarijski sto. Objekti na njemu mogu biti različitih veličina i vrsta, to nije toliko važno. Glavna stvar je da na stolu bude tačno 27 različitih stvari.

Pripremite svoj novčanik

Želite više novca u novoj godini? Zatim pronađite 27 potpuno novih novčanica i stavite ih u novčanik (po mogućnosti novi). Takođe dodajte đumbir u novac, na primer, u džepu. To je stimulans za energiju novca, piše Lepota i Zdravlje.

Napunite posudu za šećer
šećer

Shutterstock

 

Na Novu godinu napunite posudu za šećer do vrha bilo kojim zaslađivačem ili običnim šećerom. Ovo će vam omogućiti da uživate u svim pogodnostima koje će vam stići u narednim mesecima. Izgovorite „magične“ reči

Prve reči koje izgovorite u Novoj godini daće ton za narednih dvanaest meseci. Zato treba da pripremite kratak govor, koji morate održati u ponoć. „Zdravlje, bogatstvo i sreća za sve“ je dobra želja, kao i „Hvala vam za prosperitet koji dolazi“. Priredite bučnu gozbu

Veruje se da glasni zvukovi odbijaju zlonamerne uticaje, pa slobodno pravite buku uoči praznika. Uključite stereo, kucajte na nekoliko lonaca i tiganja ili zazvonite u sirenu. Vaše komšije ovo neće primetiti u novogodišnjoj noći!

Ukrasite sto narandžama
narandža

pixabay

 

Zbog svoje sličnosti sa Suncem, pomorandže simbolizuju prosperitet. Stavite činiju sa 9 narandži na kuhinjski pult 1. januara da biste uhvatili svu tu pozitivnu energiju koja daje život. Koristite crveno

Crvena je po feng šuiju povoljna boja za Novu godinu. Novu godinu možete proslaviti i dočekati noseći crveno. Ako vam se crvena odeća čini čudnom, koristite crvenu dodatnu opremu ili je isprobajte kao dekoraciju stola. Crvena je boja sreće i može doneti impresivnu budućnost svakome ko je koristi .

Kako koristiti crvenu boju?

Crvena boja je simbol živosti, snage, energije, priznanja i strasti. Zbog svoje simbolike, ljudi često koriste crvenu boju za proslavu Nove godine. To je boja elementa vatre, koja vas može energizirati i takođe privući radost, sreću i dobru budućnost. Kako to možete koristiti?

  • Izaberite crveni stolnjak za novogodišnji sto prema Feng Šuiju;
  • Ukrasite sto crvenim svećama;
  • Vežite crvene mašne na stolicama;
  • Koristite crvene posude.
Ukrasite sto Feng Šui simbolima
detelina

pixabay

 

Srećna svinja je simbolična životinja koja se može staviti na sto kao talisman za Novu godinu. Simbolizuje rast i plodnost. Detelina sa četiri lista je amajlija za sreću koja može da odagna loše događaje i negativnu energiju. On je u stanju da vas zaštiti od loše sreće i nesreće. Buda koji se smeje je amajlija za sreću koju svako može da koristi u novogodišnjoj noći da privuče sreću. Treba ga staviti na sto da privuče bogatstvo i prosperitet. Ovo se zove Buda bogatstva.

Stavite voće na sto

Prema feng šuiju, voće je hrana koja će vam doneti sreću u narednoj godini. Evo šta možete da stavite na sto:

  • Okrugli plodovi za beskrajni prosperitet;
  • Ananas;
  • Narandže;
  • Grožđa;
  • Mango – jača porodične veze;
  • Limun – pomaže da se oslobodite negativnih osećanja

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading