Pripremite lagani biskvit sa pomorandžom i maslinovim uljem koji će poslužiti kao doručak, užina i desert
Priprema će vam oduzeti oko 15 minuta, a ostatak posla će obaviti vaša rerna. To znači da mešanje ovog deserta možete da ugurate u svoj raspored čak i tokom radne nedelje.
Ohlađenu tortu čuvajte u kutiji za torte sa poklopcem ili je narežite i čuvajte u plastičnoj posudi. Tako će ostati sočno i puhasto do sledećeg dana, piše Miss7
Kuglof od pomorandže i maslinovog ulja
Sastojci:
- 2 pomorandže
- 4 velika jaja
- 300 g šećera
- 120 ml maslinovog ulja
- 250 g brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Postupak: Zagrejte rernu na 175 stepeni. Kalup za kuglof namastite i pobrašnite puterom. Narendajte koru od pomorandže. Trebaće vam oko dve pune kašike kore. Iscedite sok od jedne pomorandže, otprilike 100 ml. Izmiksajte jaja sa šećerom u lepu i gustu smesu. Postepeno sipajte ulje, dodajte koru pomorandže i nastavite da miksate. Smanjite brzinu miksera i polako dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Sipajte sok od pomorandže i vanilu i lagano promešajte mešavinu lopaticom. Sipajte testo u pripremljen kalup i pecite oko 40 minuta, dok čačkalica ubačena u sredinu ne izađe čista.
Bonus Najžena: