Zbog vlakana i niza hranljivih sastojaka ovo jelo je izvor svih nutrijenata i savršeno balansiran obrok.
Pasulj je jedna od najpopularnijih supernamirnica na svetu i to sa dobrim razlogom. Ovo povrće sadrži mnogobrojne važne materije, koje su ključne za ljudsko zdravlje i odlične u borbi protiv mnogih bolesti. Zaista je mnogo razloga da pasulj uključite u svoj jelovnik što češće.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Pasulj je bogat vlaknima koja snižavaju nivo holesterola i ubrzavaju probavne procese. U kombinaciji sa zdravom ishranom i vežbanjem, to može biti izuzetno korisno, pa ako želite da smršate, jedite pasulj barem nekoliko puta nedeljno.
Sporo se vari pa je time pogodna za mršavljenje.
Sastojci:
- 450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)
- 2 glavice crnog luka
- 1 struk praziluka
- 2 lovorova lista
- 300 g suvog mesa (rebarca)
- 1 kašičica crvene mlevene paprika
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika biljnog začina
- 2 kašike brašna
- 30 ml ulja
- po ukusu soli
Priprema:
Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.
Očistiti i naseći šargarepu, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.
Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti.
ramira
19.12.2023 19:34nisam primetila nista novo u ovom receptu,koji to zacin cini cuda