Da se miris ribe ne širi po celoj kući: Ako je pržite za ručak ili za slavu, uradite ovo i neće se uvući u sve stvari

Vesna Vukadinović Vesti 17.12.2023 13:22 0

Posle pripreme ribe, a posebno ako se prži veća količina, u kući ostane neprijatan miris dugo, čak i nekoliko dana, jer običnim luftiranjem ne može da se ukloni. Evo kako to da uradite.

riba

Shutterstock

Postoje provereni trikovi koji će pomoći da vam kuća lepo miriše i posle spremanja ribe.

* Potopite ribu pre pripreme u rastvor napravljen od vode i soka od četvrtine limuna. Ova mešavina sprečiće stvaranje jakog mirisa prilikom prženja. Kada ne postite, ribu možete da potopite u mleko, koje ima isti efekat.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

riba

Shutterstock

 

* U malu šerpicu sipajte vodu i 4-5 kašika jabukovog sirćeta i ostavite na šporete na tihoj vatri, da isparava sve vreme dok spremate ribu. Neutralisaće njen miris kako se bude stvarao.

* Ako pečete ribu u rerni, u pleh sa ribom ubacite komad jabuke koji će upiti neprijatan miris.

* Posle prženja ili pečenja ribe, operite sve sudove koje ste koristili i prebrišite radne površine u kuhinji sirćetom.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)