Kuhinja joj uvek blista: Ova žena uopšte ne kupuje proizvode za čišćenje, koristi samo jednu namirnicu

Vesti 29.11.2023 16:48 0

Domaćice sve više koriste prirodna sredstva za čišćenje kuće. Mnogo su bezbednija za zdravlje, jeftinija, a podjednako efikasna.

žena

Shutterstock

Na društvenim mrežama vlada prava pomama za čišćenjem kuće uz prirodne neškodljive sastojke iz kuhinje. Alison je tiktokerka koja se na mrežama predstavlja pod imenom “Ali stara škola” i svojim pratiocima je otkrila kako da uštede veliku količinu novca na kupovini hemije. Uporne tvrdokorne naslage na rerni, šporetu, u mikrotalasnoj ili na kuhinjskim elementima gotovo je nemoguće skinuti bez jakih hemikalija. Ali, Alison za čišćenje kompletne kuće koristi samo jedno sredstvo koje joj pomaže da jednostavno i lako ukloni fleke, masne mrlje i nečistoće u svom domu. To je alkoholno sirće.

Čišćenje mikrotalasne

Kako je objasnila koristi ga za čišćenje svih površina u kuhinji. Otkrila je trik za brzo čišćenje mikrotalasne rerne. U čašu sipajte do pola sirće i ostatak vode. Stavite je u mikrotalasnu rernu i uključite na nekoliko minuta. Ubrusom ili krpom prebriše mikrotalasnu i lako ćete ukloniti masnoću.

Brisanje radne površine

Rastvor vode i sirćeta koristi za brisanje kuhinjskih elementa, radne površine i poda. Kako bi joj kuća lepo mirisala i bila čista, u teglu sipa sirće, pa ubaci grančice lavande i ruzmarina. Potom zatvori teglu i ostavi da odstoji nekoliko dana. Na kraju doda kriške ili sok od limuna i vodu, pa ovim rastvorom briše radnu površinu, ormariće u kuhinji, a potom i podove u celoj kući. Pprez prilikom korišćenja sirćeta neophodan je kada je u pitanju kameni pod ili mermer, jer sirće može da ostavi fleke koje je nakon toga nemoguće ukloniti.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading