Popularni britanski kuvar Džejms Martin savetuje da se jaja ne drže u frižideru jer, kaže, to utiče na njihov ukus. Razlog je što jaja „upijaju“ miris, pa čak i ukus druge hrane u frižideru, što može uticati na njihov ukus“, objasnio je on. Naime, ljuska jajeta je porozna, pa lako može da "pokupi" i druge mirise, a ovaj kuvar, kako kaže, to često koristi u svom restoranu za poboljšanje omleta.
"Kada imam tartufe, na primer, stavim ih u činiju sa pirinčem i na vrh stavim jaja, pa sve prekrijem providnom folijom i ostavim preko noći. Kada ujutru razbijem jaja koja su bila pored tartufa i napravim kajganu samo sa njima, imaće ukus kao da je napravljena sa tartufima“, rekao je Džejms za Dejlirikord.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Gde je najbolje čuvati jaja: Prema Agenciji za standarde hrane, i dalje je najbolje držati jaja u frižideru, ali ako, prema savetu ovog kuvara, to želite da izbegnete, važno je da ih držite u hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji gde se temperatura ne menja naglo, prenosi Večernji.hr.
