Miris belog luka isparava kroz znoj, a još je neprijatniji onaj koji dolazi iz stomaka. Evo kako da ga neutrališete:
* Jedite celer, jabuku, limun i šargarepu
Ovo voće i povrće sadrži veliku količinu fenola koji neutrališu neprijatan miris sumpornih jedinjenja iz belog luka. Povrće jedite zajedno sa belim lukom, recimo, u salati.
* Žvaćite nanu i peršun
Sveže začinske biljke, poput nane i peršuna, žvaćite nekoliko minuta posle jela, što će vam neutralisati neprijatan dah.
* Isperite senfom usta
Umesto tečnosti za zube, upotrebite senf te njime isperite usta, ispljunite, a zatim pojedite kašičicu senfa. Njegov jak miris če nadvladati miris luka.
* Pijte zeleni čaj
Kada jedete beli luk, posle obroka popijte šolju zelenog čaja, jer će ublažiti miris sastojka iz belog luka koji proizvodi onaj tipičan miris.
Bonus video: