Presolili ste kupus? Ne bacajte, povrće može da ga spasi - oprobana metoda!

Vesti 10.12.2023 08:35 0

Priroda se pobrinula i za to...

kupus

Shutterstock

Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.

To se uglavnom dešava kada kiseli kupus pripremate prvi ili drugi put. Vremenom i vežbanjem učite da pogodite prave proporcije.

kiseli kupus

Shutterstock

 

Međutim postoji rešenje, a ono nije da bacite sav kiseli kupus. Priroda se pobrinula i za to, postoji povrće koje apsorbuje puno soli. To su, na primer, šargarepa i zeleni paradajz, piše Krstarica.

Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Izbušite ih viljuškom i dodajte u kupus. Tako će upiti višak soli.

Ali ako je vaš kiseli kupus i dalje preslan, svaku glavicu kupusa morate na kratko potopiti u ključalu vodu. 

 

Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading