Neće ni vama biti svejedno: Stavio je viršlu pod mikroskop i šokirao se onim što je video

Vesti 07.12.2023 08:02 0

Viršle vole ljudi širom sveta, mada su svesni da nisu baš zdrave prerađevine od mesa. A kako izgledaju pod mikroskopom?

viršle

Shutterstock

Viršle su popularan doručak kod nas, a ovaj mesni proizvod se konzumira širom sveta. Viršle prolaze kroz pažljivo osmišljen proces proizvodnje kako bi se postigla savršena kombinacija ukusa, teksture i bezbednosti.

Glavne komponente u proizvodnji viršli uključuju meso (najčešće piletina, svinjetina), vodu, so, začine i emulgatore. Meso se sitno isecka, stvarajući temelj za glatku smesu koja će postati viršla. Nakon toga, sastojci se pažljivo mešaju kako bi se postigla homogena masa. Dodaju se začini i aromatične materije koje obogaćuju ukus, stvarajući karakterističan za viršle. Еmulgatori se koriste kako bi poboljšali teksturu smese i osigurali stabilnost, vezujući vodu i masti.

Ovako to sve zvuči lepo, ali kada se viršla stavi pod mikroskop, to ne izgleda tako dobro. Upravo to uradio je popularni TikTok profil "Mikro Zum Gy", a ono što se videlo šokiralo je mnoge njihove pratioce. Pogledajte i sami u videu.

 

 

"Zato ne kupujem mikroskop", "Da stavimo bilo koje meso pod mikroskop, ne bi ga nikad jeli", "Ovo je razlog zašto ih više ne jedem", neki su od komentara šokiranih ljudi.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading