Josip Broz Tito bio je poznat kao veliki gurman i ljubitelj domaće hrane i kolača. Pronašli smo recept za njegovu omiljenu poslasticu. Neki ga zovu Titov kolač, a poznat je i po imenu Titova torta. Fina kremasta poslastica ukusne kombinacije čokolade i oraha podseća na osamdesete, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Za biskvit:
4 jaja
200 g šećera
1 vanilin šećer
100 g mlevenih oraha
5 kašika kuvane crne kafe
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike ulja
Za prvi krem:
400 ml mleka
5 punih kašika brašna
2 žumanca
Za drugi krem:
200 g margarina
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
100 g otopljene čokolade za kuvanje
3 kašike oraha
Priprema:
Biskvit: Belanca umutiti u čvrst sneg. Žumancima dodati šećer i umutiti. U smesu sa žumancima dodati ulje, ohlađenu kafu, brašno, prašak za pecivo i orahe, sve mutiti dok se ne sjedini. Na kraju dodati sneg od belanaca. Smesu za biskvit peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Prvi krem: U mleko dodati žumanca i brašno i umutiti mikserom. Zatim staviti na vatru da lagano prokuva i mešati dok se ne dobije smesa kao puding.
Drugi krem: Čokoladu otopiti i dodati margarin. Zatim dodati šećer, vanilin šećer i orahe, pa sve sjediniti.
Oba krema sjediniti. Na koru namazati fil, pa posuti mlevenim orasima i čokoladom.