Zaštitite zimnicu od buđi: Jedan trik pomaže da održi savršen ukus, provereno radi posao!

Vesti 11.11.2023 09:03 0

Rešenje je jednostavno i efikasno...

zimnica

Shutterstock

Zaista je frustrirajuće kada u tegli džema ili ajvara zateknete neprijatno iznenađenje: zelenkasti sloj pahuljaste buđi. Umesto da ga namažete na parče hleba ili palačinku, bićete primorani da ga bacite u smeće.

Stvar je još gora ako je u pitanju džem koji ste sami pripremili, zbog ove neprijatne pojave sav vaš trud će proći uzaludno. Da se ​​ovo ne bi ponovilo možete primeniti jednostavan trik.

zimnica

Shutterstock

 

Nakon otvaranja tegle sa džemom, okrenite je naopako kada je vraćate u frižider, piše Krstarica.

Na ovaj način će površina džema koja je došla u kontakt sa vazduhom, kašikom, nestašnim prstima i svim ostalim stvarima koje mogu dovesti sadržaj tegle u kontakt sa mikrobima koji će je kontaminirati, ostati pritisnuta uz poklopac, što smanjuje mogućnost razmnožavanja bakterija i gljivica.

Rešenje je jednostavno i efikasno, a pored pekmeza primenljivo je i na ajvar i slične namaze. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading