Napravila sam keksiće Tejlor Svift zbog kojih gore društvene mreže: Brzo se prave, ukusni su, ali brate s jednim sastojkom je preterala!

Vesti 24.10.2023 14:45 0

Neodoljivi keksići sa crnim čajem...

Tejlor Svift

Vevo / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia/Canva/Privatna arhiva

Ako volite Tejlor Svift, ili poslastice iz rerne, ili i jedno i drugo, onda imamo savršen spoj za vas. Za vas smo pripremili neodoljive keksiće po receptu očaravajće pevačice i kantautorke, gospođice Svift.

Recept se pojavio na mrežama davne 2014. godine i od tada postao pravi hit među fanovima. U poslednjih mesec dana je ponovo postao viralan uoči početka jeseni i privremeno hladnijih temperatura. Lepa pevačica je svojevremeno objavila sliku recepta napisanog svojeručnim rukopisom:

 

 

Kao dugogodišnji fan muzike Tejlor Svift, keksića i jesenje ušuškanosti, odlučila sam da probam njen recept za keksiće sa crnim čajem. Prikupila sam sastojke i prionula na posao.

Pomešala sam puter, šećer, ekstrakt vanile, jaje, brašno, sodu bikarbonu, ulje, malo soli i kesicu crnog čaja. Potom sam smesu stavila u frižider i čekala sat vremena kako bi se stegla. Kada je došlo vreme, smesu sam izvadila iz frižidera i stavila na pleh. Keksiće sam pekla oko 15-ak minuta na 177 stepeni. Nakon što su se ispekli, izvadila sam ih iz rerne i sačekala da se ohlade, a onda ih prelila glazurom od cimeta.

Ceo recept pronađite ispod: 

Sastojci:

Za keksiće

2 čaše brašna
1/2 čaše putera
1/2 čaše ulja
1/2 čaše šećera
1/2 čaše šećera  u prahu (i još malo za posipanje po vrhu)
2 kašičice ekstrakta od vanile
1/2 kašičice sode bikarbone
1/4 soli
1 jaje
1 kesica crnog čaja

Za glazuru:

1 šolja šećera u prahu

3 kašike mleka
1 kašičica muškatnog oraščića
1/4 kašičice cimeta

Postupak: Zagrejte rernu na 177 stepeni i podmažite pleh. Mikserom umutite puter i dodajte ulje. U smesu dodajte šećer, šećer u prahu, jaje i ekstrakt od vanile i u to pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so i čaj. Stavite sat vremena u frižider da se stegne. Poređajte ih na pleh, blago izravnajte kašikom ili prstima i pospite sa malo šećera. Pecite u rerni između 9 i 15 minuta na 177 stepeni. Izvadite ih iz rerne, sačekajte da se prohlade, pa ih onda prelijte glazurom. Uživajte!

Tejlor Svift

VALERIE MACON / AFP / Profimedia

 

Ako mene pitate, moram reći da ovi keksići uopšte nisu toliko loši, iako su malo preslatki. Meni je bio prvi put da ih pravim i snašla sam se vrlo brzo. Nije mi bilo teško da ispratim recept. Samo bih istakla da se keksići peku duže od 9 minuta, što sam shvatila kada sam ih nakon 9 minuta izvadila iz rerne i videla koliko su meki i koliko se mrve. Čak ni nakon 11-13 minuta nisu bili mnogo bolji, te sam ih vratila u rernu na još par minuta. Rekla bih da su se na kraju pekli oko 15-20 minuta. Nisam sigurna da li je problem nastao zbog prevelike količine putera ili neodgovarajuće temperature pečenja, ali sve je na kraju ispalo kako treba .

Takođe sam odlučila da keksiće ne pospem šećerom, i sad shvatam da je to bila pametna odluka jer su zaista dovoljno slatki, i izbacila sam muškatni oraščić jer nisam uspela da ga pronađem u prodavnici. Umesto njega sam povećala količinu cimeta i glazura je ispala fenomenalno.

cimet

Lubo Ivanko / Panthermedia / Profimedia

 

Sutradan sam keksiće ponela na posao i podelila ih sa svojim koleginicama, koje su bile oduševljene i odmah zatražile recept. S obzirom da su keksići prilično veliki, one su odlučile da nekoliko keksića prepolove i podele među sobom.

Svima toplo preporučujem ove keksiće jer na najslađi način upotpunjuju ušuškanu jesenju atmosferu. Odlično se slažu uz šolju mleka, čaja ili kafe. Napravite ih, uzmite ćebence i uživajte uz Tejlorin najnoviji film ,,The Eras Tour", ili svoj omiljeni jesenji film.  

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Komentari (0)
Loading