Sastojci
Za testo:
300 g mekog brašna
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Jedno jaje
100 g šećera
jedan vanilin šećer
jedan prašak za pecivo
1/2 kašičice cimeta
četiri kašičice meda
Za dekoraciju:
Jedno belance
200 g šećera u prahu
jedna kašika soka od limuna

Shutterstock
Priprema
Sjediniti jaje, omekšali margarin, cimet, med, brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer.
Sve to rukom umesiti, kako bi se dobilo glatko testo. Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti oko, 30 minuta na toplom da nadodje. Testo rastanjiti oklagijom, zatim raznim kalupima vaditi figurice.
Pleh obložiti papirom za pečenje i redjati kolačiće i peći na 180 stepeni, oko 10-15 minuta. Pečene kolačiće skroz ohlaaditi.
Posebno pripremiti smesu za dekoraciju. Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer u prahu i sok od limuna i mešati dok se sve ne ujedini.
Smesu za dekoraciju sipati u najlon kesu, a potom vrlo malo odseći vrh. A onda polako stiskajući kesu, dekorisati kolačiće po želji. Ostaviti ih tako neko vreme, da se osuše-da se stegne.
