Ne bacajte kesice od čaja: Imaju genijalne primene, pogledajte samo!

Vesti 14.10.2023 14:50 0

Evo šta sve može naizgled obična kesica čaja...

čaj

Shutterstock

Kesica čaja koju obično bacamo nakon upotrebe, može poslužiti za mnoge stvari. Zato, ne bacajte ih nakon upotrebe, već ih iskoristite za neku od sledećih namena.

Uklonite crvenilo i natečenost očiju

Umočite kesice čaja u hladnu vodu i stavite ih na kapke. Nakon nekoliko minuta čaj će ukloniti crvenilo i natečenost, vaše oči opet će izgledati sveže i odmorno što će vas i podmladiti. Na isti način kesice možete koristiti i za konjuktivitis.

Očistite kuću

Čaj može ukloniti masnoću i prljavštinu s ogledala, podova, čak i s linoleuma. Nakon što ste ste pripremili napitak jednostavno opet umočite kesicu u toplu vodu i tako napravite sredstvo za čišćenje. Njome možete očistiti i radne ploče u kuhinji kao i drvene površine i nameštaj. Samo pazite da ga dobro obrišete kako ne bi ostale mrlje.

Da biste osvežili stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene kesice čaja. Neka na njemu odstoje desetak minuta, a kasnije ih jednostavno možete usisati, piše Krstarica.

Osvežite odeću i obuću

Osušene iskorišćene kesice čaja stavite na tanjirić i u ormar čime će vaša odeća lepo mirisati. Stavite po jednu kesicu u svaku cipelu i uklonite neprijatne mirise iz obuće.

patike

pixabay

 

 

Nahranite biljke

Iskorišćene vrećice čaja mogu biti odlično organsko đubrivo za kućno bilje jer čaj sadrži mnoge hranjive sastojke za biljke. Umešajte kesice u zemlju, a možete i izvaditi listiće čaja iz kesice i pomešati ih sa zemljom jer će tako zemlja bolje upiti vodu i preostalu vlagu iz čaja.

Ublažite bol

Ako u ustima imate bolnu ranicu, umočite iskorištenu kesicu čaja u vodu i zagrizite je. Lekovita svojstva ublažiće bol i ubrzati zarastanje rane. Ova metoda pomaže i pri zaustavljanju krvarenja nakon izvađenog zuba.

Ublažite opekotine od sunca i uklonite akne

Ako imate akne ili opekotine od sunca, operite zahvaćena područja hladnom vodom u kojoj je odstajala iskorišćena kesica čaja. Ponovite par puta i osetićete prijatno hlađenje, olakšanje i smirivanje kože koja će ponovno postati zdrava.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading