Imaćete najlepšu terasu u komšiluku: Posadite jesenje cveće koje će raskošno cvetati do prvog snega

Vesti 19.09.2023 16:03 0

Pošto je cveće koje ste do sada imali počelo da vene, pravi je trenutak da posadite tri cveta koja su otporna na hladnoću. Mirisaće i krasiti vam terasu ili dvorište do snega.

cveće

Shutterstock

Dan i noć

Divni veliki cvetovi ljubičaste boje, sa primesama bele ili žute neko zove ljubičicama, neko maćuhicama, ali najpoznatije je kao dan i noć.

cveće

Shutterstock

 

Otporno je i veoma dobro podnosi promenu vremena. U septmebru se sadi, ali da ne biste čekali da poraste, kupite ono posađeno u saksije i krasiće vam dvorište ili balkon tokom hladnih dana.

cveće

Shutterstock

 

Hrizanteme

Važi za jedan od najlepših jesenjih cvetova, a imaju simboliku moći. Ako želite da vam bašta ili terasa izgledaju šareno, posadite više boja. Ova jesenja ruža trajaće dugo i ništa lepše od nje neće postojati u bašti, piše Stil. Samo je važno da odaberete mesto gde neće biti izložena jakom vetru.

cveće

Shutterstock

 

Vresak

Vresak se uzgaja vrlo lako. To je zimzeleno grmlje sa malim cvetovima u obliku zvona različitih nijansi. Ne zahtevaju posebnu negu i bujno cvetaju od septembra do prvih mrazeva. Mogu se saditi od ranog proleća do kasne jeseni. Vole sunčana mesta i lagana, dobro drenirana tla.

Komentari (0)
Loading