Konobari otkrili LUKAVI razlog zbog čega nam PRVO donosu hleb i pecivo, pa tek posle hranu

Vesti 29.07.2021 11:49 0

Ras Adams, kuvar iz Vašingtona, otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima gosti prvo dobijaju hleb i peciva ili perece, a koliko god je iznenađujuć, odgovor zapravo ima smisla.

Konobari otkrili LUKAVI razlog zbog čega nam PRVO donosu hleb i pecivo, pa tek posle hranu

unsplash.com

1.  Da biste više popili

- Kao prvo, od ovih peciva bićete žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i veći profit. Drugo, hleb ili bilo šta slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu kako su se prejeli.  Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže konobare na svakih pet minuta - napisao je Adams.

2. Da bi kupili vreme

Još neki kuvari i vlasnici restorana podelili su svoje mišljenje. Javio se i Džo Kolela koji je nekad bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo.

- Većina ljudi previše razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama narudžba, odnosno da kuvari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti narudžbe od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju gostima se daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s time što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hleb, već jednostavno koriste ovaj trik kako bi kupili vreme.

3. Zbog čiste manipulacije

Kimberli Luis bila je konobarica i otkrila kako hleb ima jedino manipulativnu ulogu.

- U italijanskom restoranu u kom sam radila imali smo oko dva minuta da svima odnesemo hleb na sto od momenta kad sednu. Potom smo morali u roku od pet minuta da im odonesemo nov hleb, ako su postojeći pojeli. Zašto? Jer su gosti veoma naporni. To je zapravo samo sredstvo. Kada dođete, sednete i čekate, svaki minut vam deluje kao sat, a hleb okupira ljude i vreme jednostavno brže prolazi dok se nešto gricka.

Komentari (0)
Loading