1. Da biste više popili
- Kao prvo, od ovih peciva bićete žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i veći profit. Drugo, hleb ili bilo šta slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu kako su se prejeli. Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže konobare na svakih pet minuta - napisao je Adams.
2. Da bi kupili vreme
Još neki kuvari i vlasnici restorana podelili su svoje mišljenje. Javio se i Džo Kolela koji je nekad bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
- Većina ljudi previše razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama narudžba, odnosno da kuvari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti narudžbe od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju gostima se daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s time što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hleb, već jednostavno koriste ovaj trik kako bi kupili vreme.
3. Zbog čiste manipulacije
Kimberli Luis bila je konobarica i otkrila kako hleb ima jedino manipulativnu ulogu.
- U italijanskom restoranu u kom sam radila imali smo oko dva minuta da svima odnesemo hleb na sto od momenta kad sednu. Potom smo morali u roku od pet minuta da im odonesemo nov hleb, ako su postojeći pojeli. Zašto? Jer su gosti veoma naporni. To je zapravo samo sredstvo. Kada dođete, sednete i čekate, svaki minut vam deluje kao sat, a hleb okupira ljude i vreme jednostavno brže prolazi dok se nešto gricka.

KIKIRIKI SALATA SA TUNjEVINOM: Osvežavajuća salata koju ćete jesti i kada prođe post
KAKVA JE BUDUĆNOST KATAIJA U ZVEZDI? Jedna stvar je sigurna, ali ima i nepoznanica
Umro osnivač grupe NOVI FOLSILI: Tužne vesti objavile kolege

ŽENSKI OBILIĆ: Anđela Branković, devojka kojoj se Srbija divi i od koje ima toliko da nauči, za "Novosti" o svetskom čudu koje je napravila

Preminuo Marinko Colango, osnivač i član "Novih fosila"

ŠTA NE NARUČIVATI U RESTORANU: Kuvari i konobari otkrivaju

GOCA TVRDI DA NJENE RUŽE OD OVOGA RASTU KAO IZ VODE Evo kako pravi đubrivo za bujne i jarke cvetove
OTAC NAŠE PEVAČICE UBIJEN NA SVIREP NAČIN Detalji lede krv u žilama: "Metak mu je prošao kroz glavu i zaglavio se u mozgu"

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

HUMOR KAO PREČICA DO ISTINE: Dve decenije od smrti reditelja, glumca, pisca, pedagoga Miroslava Belovića (1927 - 2005)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

VAŠINGTON NA POTEZU: Iran odbio direktne pregovore sa SAD

Преминуо Маринко Цолангo (83), оснивач и члан "Нових фосила"

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

NAPUSTIO NAS JE SLAVNI GLUMAC: Umro je usled posledica moždanog udara
